Kokta tomater kan skydda mot prostatacancer

Män som äter mer kokta och konserverade tomater uppvisar en lägre risk för prostatacancer. Detta bl.a. enligt en studie som publicerats i tidskriften Cancer Causes & Control 2020.

Forskarna följde 27 934 män som deltog i Adventist Health Study-2 under 7,9 år. Man registrerade deras kostintag och risk för att utveckla prostatacancer under studietiden.

Man fann att de som åt kokta eller konserverade tomater mer än fyra gånger i veckan hade 28% lägre risk för prostatacancer än de som aldrig åt tomat.

Läs mer:
https://link.springer.com/article/10.1007/s10552-020-01279-z

https://www.wcrf.org/int/blog/articles/2020/04/cooked-tomatoes-can-reduce-risk-prostate-cancer

https://www.wcrf.org/int/blog/articles/2020/04/cooked-tomatoes-can-reduce-risk-prostate-cancer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *